2013. február 13., szerda

Ezt is biztos elkészítem majd

Nem godoltam, hogy ilyen hatékony leszek, de íme a második recept:


"Louvana recept
·         előkészület: 10 perc
·         főzés: 40 perc
hozzávalók 6 főre
·         500 g sárgaborsó
·         250 g rizs
·         1 1/2 - 2 l hús- vagy zöldség alaplé (víz + ételízesítő kocka)
·         1 nagy vöröshagyma apróra vágva
·         4-5 ek olívaolaj
·         só, bors
·         tálaláshoz fekete olívabog

·   story
Ez egy mindennapi, egyszerű téli ciprusi leves. Nagyon sokszor megfőztem már, általában hétfőn vagy pénteken, mikor a család "átmegy" vegába. Mivel jó sűrű, olívaolajos-oregánós pirított kenyérrel és olívabogyóval szoktuk enni, jó laktató, nem kíván második fogást...
Nagyon finom íze van a karamellizálódott hagymától, a család háromnegyed része még egy fél citromot is belenyom a levesbe..:)


ajánlat
Zivataros, hideg napokon nagyon jól esik egy tál forró louvana leves az összes "kiegészítőjével... Néha az olajbogyót a serpenyőben csak úgy magában felmelegítem, grillezem, úgy még finomabb hozzá...
egyéb elnevezések
sárgaborsóleves, felesborsó leves, rizzsel, görög rizsleves
elkészítés
1.   A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst.
2.   Puhára főzzük, sűríteni nem kell semmivel, a sárgaborsó és a rizs ahogy fő, a keményítő tartalmuk miatt a leves magától sűrősödik be.
3.   Egy kisebb serpenyőben az olívaolajon csipet sóval megkaramellizáljuk a hagymát, és a kész levesbe öntjük, összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
4.   Pirított kenyérre locsolunk pár csepp olívaolajat, erre oregánót szórunk, ezzel és olajbogyóval, citrommal (aki akar facsarni a levesbe) kínáljuk."
 forrás: http://www.nosalty.hu/recept/louvana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése