Nem godoltam, hogy ilyen hatékony leszek, de íme a második recept:
"Louvana recept
·
előkészület: 10 perc
·
főzés: 40 perc
hozzávalók 6 főre
·
500 g sárgaborsó
·
250 g rizs
·
1 1/2 - 2 l hús- vagy zöldség alaplé (víz + ételízesítő kocka)
·
1 nagy vöröshagyma apróra vágva
·
4-5 ek olívaolaj
·
só, bors
·
tálaláshoz fekete olívabogyó
· story
Ez egy mindennapi,
egyszerű téli ciprusi leves. Nagyon sokszor megfőztem már, általában hétfőn
vagy pénteken, mikor a család "átmegy" vegába. Mivel jó sűrű, olívaolajos-oregánós
pirított kenyérrel és olívabogyóval szoktuk enni, jó laktató, nem kíván második
fogást...
Nagyon finom íze van a karamellizálódott hagymától, a család háromnegyed része
még egy fél citromot is belenyom a levesbe..:)
ajánlat
Zivataros, hideg napokon
nagyon jól esik egy tál forró louvana leves az összes "kiegészítőjével...
Néha az olajbogyót a serpenyőben csak úgy magában felmelegítem, grillezem, úgy
még finomabb hozzá...
egyéb elnevezések
sárgaborsóleves, felesborsó leves, rizzsel, görög rizsleves
elkészítés
1. A sárgaborsót jól
leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor
már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst.
2. Puhára főzzük, sűríteni
nem kell semmivel, a sárgaborsó és a rizs ahogy fő, a keményítő tartalmuk miatt
a leves magától sűrősödik be.
3. Egy kisebb serpenyőben
az olívaolajon csipet sóval megkaramellizáljuk a hagymát, és a kész levesbe
öntjük, összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
4. Pirított kenyérre
locsolunk pár csepp olívaolajat, erre oregánót szórunk, ezzel és olajbogyóval,
citrommal (aki akar facsarni a levesbe) kínáljuk."
forrás: http://www.nosalty.hu/recept/louvana
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése