2011. december 24., szombat

BOLDOG KARÁCSONYT!

Mi így töltöttük a Szentestét (eddig):


Első fázis: dekorálás


Nekünk aztán ne mondja senki, hogy nem próbálunk meg alkalmazkodni a helyi adottságokhoz. A "karácsonyfánk" (szobatuja) díszei javában a tengerparton talált "gyárilag" lyukas kagylók, egy darab kőkemény mézeskalács (akinek a társai már elindultak a puhulás útján) és egy helyi alapanyagból készült mandarinhéj fűzér :)
Ami beesteledve kicsit jobban mutat
Vacsifőzés közben asztaldekorálás:

...hozott anyagból dolgoztam :)



Második fázis: Vacsora


Előétel garnélarákocskák két különböző recept szerint sütve (arra az esetre, ha az egyik nem sikerülne... és hát - bár mindkettő sikerült -meg is van a kedvencünk) párolt (vagy valami olyasmi) zöldségekkel és egy kis szénhidráttal

Főétel: Sült lazac és "furcsán rántott" pangasius hagymás majonézes krumplival és borsó-kukori salátával

Mindegyik jó volt, bár én csináltam :)


Azon fázisok, amelyeket a képek nem ábrázolnak: főzés (miközben Bali Starcraft II-t játszott, és ezzel szervesen hozzájárult ahhoz, hogy ne stresszeljek az ízek harmóniáján), vacsi és ajándékbontás... most pedig egy kis nyugis tévénézés...


Nos, és azért egy kicsit közben sikerült családoznunk is Skype-on.


Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése